Τι χρειαζόμαστε
-
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
6 κ.σ. κακάο
-
2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
2 βανίλιες σε σκόνη
-
3/4 κούπας φυτικό λάδι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
-
3 κ.γλ. ξύδι
-
250 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. |
2
έγινε
|
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το νερό και το ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε και τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. |
5
έγινε
|
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. |
6
έγινε
|
Ψήνουμε στους 160ºC για 45 λεπτά. |
7
έγινε
|
Αν θέλουμε, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την περιχύνουμε επάνω από το κέικ (αφού έχει κρυώσει). |