cake μανταρίνι

0 0
cake μανταρίνι

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

8 μανταρίνια
Χυμό από ένα μανταρίνι
Ξύσμα από ένα μανταρίνι
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη (και λίγη ακόμα για πασπάλισμα)
150 ml ηλιέλαιο
160 ml νερό
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
15 γρ. baking podwer
1 πρέζα αλάτι

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 1,482 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε κάθετα (όπως κόβουμε τα πορτοκάλια για να τα στύψουμε).

2
έγινε

Σε ένα ταψάκι 21x21 (ή 24x24) τοποθετούμε στη βάση του μία λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε καλά και την πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη.

3
έγινε

Στοιχίζουμε τα κομμένα μανταρίνια (τα τοποθετούμε ανάποδα, με το κομμένο μέρος στη βάση του ταψιού) μέσα στο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με ακόμα λίγη ζάχαρη.

4
έγινε

Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη τον χυμό από το μανταρίνι, τη ζάχαρη και τα αυγά.

5
έγινε

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

6
έγινε

Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε.

7
έγινε

Ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά (να μην είναι σβολιασμένο το αλεύρι).

8
έγινε

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα μανταρίνια (θέλουμε να καλυφθούν καλά τα μανταρίνια και όλες οι τρύπες).

9
έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά.

10
έγινε

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

11
έγινε

Το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, βγάζουμε τη λαδόκολλα από επάνω και σερβίρουμε.

themis

προηγούμενη
pizza με βάση βρώμης
επόμενη
chocolate chip cookies της Amanda
προηγούμενη
pizza με βάση βρώμης
επόμενη
chocolate chip cookies της Amanda