Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο spaghetti Melissa
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 μανιτάρια portobello, κομμένα σε κυβάκια
-
1 κρεμμύδι ξηρό, κομμένο σε κυβάκια
-
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
-
1 σέλερι, κομμένο σε κυβάκια
-
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
-
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κ.γλ. θυμάρι ξηρό
-
1 κ.γλ. ρίγανη
-
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε το καρότο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά. |
4
έγινε
|
Κάνουμε μία τρύπα στη μέση του τηγανιού, ρίχνουμε τον πελτέ και μόλις ζεσταθεί, τον ανακατεύουμε με τα λαχανικά. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε το κρασί. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. |
7
έγινε
|
Ρίχνουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν. |
8
έγινε
|
Βράζουμε τα spaghetti Melissa, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα. |