Τι χρειαζόμαστε
-
8-10 λαχανικά για γέμισμα. Εγώ τα έκανα με ντομάτες και κίτρινες πιπεριές. Εσείς τα κάνετε με όποιο λαχανικό τραβάει η όρεξη σας.
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
1/5 κούπας ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
-
8-10 μανιτάρια, ψιλοκομμένα
-
2 ντομάτες, πολτοποιημένες ή μία συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια (τα οποία πολτοποιούμε)
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τον κιμά και τον σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας (από τις ντομάτες που έχουμε πολτοποιήσει), λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά. |
5
έγινε
|
Τοποθετούμε τα λαχανικά που έχουμε για γέμισμα (εδώ τις ντομάτες και τις κίτρινες πιπεριές) σε ένα ταψί ή πυρέξ και τα γεμίζουμε. Tip φίλης Αννίτας: κάθε γεμιστό το αλείφετε μέσα (με τα χεράκια σας) με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη που έχετε ανακατέψει. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό στο ταψάκι μας (ή το πυρέξ μας) και τα ψήνουμε στους 180ºC για 30 λεπτά περίπου (τα 20 πρώτα λεπτά τα έχουμε καλυμμένα με αλουμινόχαρτο). |