κεφτεδάκια με κόκκινη φακή

0 0
κεφτεδάκια με κόκκινη φακή

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

3/4 κούπας κόκκινες φακές
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γλ. θυμάρι
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. μαϊντανό
Ξύσμα από 1/3 λεμονιού

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 164 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Μουλιάζουμε τις φακές σε μπολ με νερό για 1 ώρα (αν θέλετε και αποβραδίς, ακόμα καλύτερα).
Τις στραγγίζουμε.

2
έγινε

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε ένα τρίφτη και τα τοποθετούμε μέσα σε μία πετσέτα κουζίνας.

3
έγινε

Τα "στύβουμε" μέσα στην πετσέτα μέχρι να βγάλουν όλα τους τα υγρά.

4
έγινε

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι τις φακές, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι, την πάπρικα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.

5
έγινε

Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κολοκυθάκι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύουμε.

6
έγινε

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

7
έγινε

Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι (ίσα ίσα να έχει απλωθεί στη βάση του) και τα ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου από τη μία πλευρά και για 3 λεπτά από την άλλη.

themis

προηγούμενη
φιογκάκι με κρεμώδη σάλτσα από κολοκύθι, δυόσμο & βασιλικό
επόμενη
overnight oats
προηγούμενη
φιογκάκι με κρεμώδη σάλτσα από κολοκύθι, δυόσμο & βασιλικό
επόμενη
overnight oats