Τι χρειαζόμαστε
-
3/4 κούπας κόκκινες φακές
-
2 κολοκυθάκια
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
-
1 κ.γλ. θυμάρι
-
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
-
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
-
3 κ.σ. μαϊντανό
-
Ξύσμα από 1/3 λεμονιού
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Μουλιάζουμε τις φακές σε μπολ με νερό για 1 ώρα (αν θέλετε και αποβραδίς, ακόμα καλύτερα). |
2
έγινε
|
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε ένα τρίφτη και τα τοποθετούμε μέσα σε μία πετσέτα κουζίνας. |
3
έγινε
|
Τα "στύβουμε" μέσα στην πετσέτα μέχρι να βγάλουν όλα τους τα υγρά. |
4
έγινε
|
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι τις φακές, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι, την πάπρικα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. |
5
έγινε
|
Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κολοκυθάκι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια. |
7
έγινε
|
Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι (ίσα ίσα να έχει απλωθεί στη βάση του) και τα ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου από τη μία πλευρά και για 3 λεπτά από την άλλη. |