Τι χρειαζόμαστε
-
1 μεγάλο κουνουπίδι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-
Λίγο έξτρα κρεμμυδάκι φρέσκο για το τέλος
-
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
-
1/2 πορτοκαλί πιπεριά (ή όποιο άλλο χρώμα σας αρέσει)
-
2 αυγά, χτυπημένα
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
Λίγη σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Πλένουμε και κόβουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι. |
2
έγινε
|
Το τρίβουμε σε τρίφτη ψιλό ή το βάζουμε στο μπλέντερ-μούλτι. |
3
έγινε
|
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το καρότο και την πιπεριά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο (όχι πολύ). |
5
έγινε
|
Σχηματίζουμε μία "τρύπα" στη μέση, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμα. |
6
έγινε
|
Αν θέλουμε, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω προαιρετικά λίγη σάλτσα σόγιας. |