γκρατέν κουνουπιδιού

0 0
γκρατέν κουνουπιδιού

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
1 κουνουπίδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. βούτυρο
600 ml. γάλα
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Και κάπως έτσι τρώνε τα παιδιά κουνουπίδι.

  • 1'30
  • Άτομα 4
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 357 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, το πλένουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.

2
έγινε

Το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

3
έγινε

Απλώνουμε τα μπουκετάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180ºC για 20 λεπτά.

4
έγινε

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.

5
έγινε

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

6
έγινε

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και φτιάχνουμε μία αραιή μπεσαμέλ.

7
έγινε

Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα πυρέξ.

8
έγινε

Ρίχνουμε επάνω τη μπεσαμέλ.

9
έγινε

Απλώνουμε το τσένταρ.

10
έγινε

Ψήνουμε στουσ 220 ºC στον αέρα για 40 λεπτά περίπου (τα πρώτα 25 λεπτά καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο).

themis

προηγούμενη
pancakes με μπρόκολο
επόμενη
“μεξικανικά” γεμιστά κολοκυθάκια
προηγούμενη
pancakes με μπρόκολο
επόμενη
“μεξικανικά” γεμιστά κολοκυθάκια