Τι χρειαζόμαστε
-
100 γρ. αρακά
-
50 γρ. κουκουνάρι
-
25 γρ. φρέσκο βασιλικό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
80 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο
-
1/4 κούπας ελαιόλαδο
-
Χυμό από μισό λεμόνι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε τον αρακά για 10-12 λεπτά. |
2
έγινε
|
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι (το βάζουμε δηλαδή σε ένα τηγανάκι ΧΩΡΙΣ λάδι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει χρώμα). |
3
έγινε
|
Βάζουμε σε ένα όλα τα υλικά (μαζί με το βρασμένο αρακά και το καβουρδισμένο κουκουνάρι) και τα χτυπάμε να γίνουν σαν αλοιφή. |
4
έγινε
|
Βράζουμε τις ταλιατέλες (ή οποιαδήποτε άλλη πάστα θέλουμε) ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα σουρώνουμε. Κρατάμε λίγο νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πέστο αρακά, τα ζυμαρικά και λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε. |