Τι χρειαζόμαστε
-
110 γρ. βούτυρο
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
1/4 κ.γλ. αλάτι
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
λάδι για τηγάνισμα
-
Κανέλα & ζάχαρη για πασπάλισμα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό και τα ζεσταίνουμε. |
2
έγινε
|
Μόλις λιώσει το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η ζύμη. Αφού πήξει, την ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά για να φύγει η υγρασία. |
3
έγινε
|
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη χτυπάμε με το μίξερ για 10᾽ να κρυώσει. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ. |
5
έγινε
|
Βάζουμε τη ζύμη το ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. |
6
έγινε
|
Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. |
7
έγινε
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
8
έγινε
|
Ρἰχνουμε μέσα τα churros (τα κάνουμε περίπου 10 εκ. το καθένα) και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. |
9
έγινε
|
Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνασ να "τραβήξουν" λἰγο το λάδι. |
10
έγινε
|
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα που έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ. |