Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
500 γρ. φαρίνα
-
250 γρ. βούτυρο
-
200 γρ. γιαούρτι
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
200 γρ. μυζήθρα Νάξου μαλακή
-
120 γρ. ξινότυρο Νάξου
-
Λίγη λευκό πιπέρι
-
Λίγη πάπρικα
-
ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
-
1 αυγό
-
Λίγο νερό
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗΣε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι. |
2
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗΣε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση. |
3
έγινε
|
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑΠαίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας (ή αν θέλετε, μπορείτε και με τον πλάστη). |
4
έγινε
|
Βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση. |
5
έγινε
|
"Κλείνουμε" το τυροπιτάκι και πατάμε τις άκρες του με ένα πιρούνι. |
6
έγινε
|
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το αυγό που έχουμε χτυπήσει μαζί με το νερό. |
7
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσουν. |