Τι χρειαζόμαστε
-
1/2 κούπα σάλτσα σόγιας
-
2 1/2 κούπες νερό
-
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
-
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
-
3 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1/4 κούπας νερό
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βάζουμε τη σόγια, το νερό (τις 2 1/2 κούπες), τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι. |
2
έγινε
|
Το τοποθετούμε επάνω στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη |
3
έγινε
|
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό (1/4 κούπας) και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι. |
4
έγινε
|
Βράζουμε τη σάλτσα μας αρχικά σε δυνατή φωτιά (να πάρει βράση) και μετά την αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να πήξει όσο επιθυμούμε. |
5
έγινε
|
Μόλις είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι ή βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και τη διατηρούμε στο ψυγείο για μέχρι 2 εβδομάδες. |