Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
-
7 γρ. μαγιά ξερή
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
25 γρ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ, λιωμένο
-
110 ml. νερό
-
200 γρ. νιφάδες βρώμης
-
1 κ.γλ. ρίγανη
-
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρου
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
-
2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γλ. ρίγανη
-
ΤΑ TOPPINGS
-
70 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
-
150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 ντομάτα
-
1/2 πιπεριά
-
2 κ.σ. ελιές κομμένες
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗΒάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το νερό, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10'. |
2
έγινε
|
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι τις νιφάδες της βρώμης πολύ καλά, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. |
3
έγινε
|
Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μία μπάλα με τη ζύμη (μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο νερό παραπάνω. Θα το δείτε). |
5
έγινε
|
Πασπαλίζουμε μία λαδόκολλα με λίγο αλεύρι βρώμης (χτυπάμε και άλλη λίγη βρώμη ή αν δε θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με αλεύρι γ.ο.χ. Γι'αυτούς που έχουν κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη, πασπαλίζουν με αλεύρι βρώμης) και βάζουμε τη ζύμη επάνω στη λαδόκολλα. |
6
έγινε
|
Τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί για πίτσα (αν δεν έχετε, δεν πειράζει καθόλου. θα τη μεταφέρετε σε ένα κανονικό τετράγωνο ρηχό ταψί) και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα για 8-9 λεπτά. |
7
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑΣε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον πελτέ με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. |
8
έγινε
|
ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑΣτη βάση που έχουμε ψήσει, απλώνουμε την σάλτσα, την κεφαλογραβιέρα, απλώνουμε τα λαχανικά και από επάνω τη φέτα. |
9
έγινε
|
Ψήνουμε για άλλα 9-10 λεπτά και απολαμβάνουμε! |