Τι χρειαζόμαστε
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
1/2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
-
1 μικρό λάχανο, κομμένο σε φέτες
-
Χυμό από 2 ντομάτες
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
Χυμό από μισό λεμόνι
-
3 κούπες νερό
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, τα κρεμμύδια, το καρότο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν (περίπου 5-6 λεπτά). |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το λάχανο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 7-8 ακόμα λεπτά. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. |