Τι χρειαζόμαστε
-
300 γρ. φυσικό πουρέ πατάτας Μπάρμπα Στάθης
-
7-8 κολοκυθάκια μεγάλα
-
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
30 ml. γάλα φρέσκο
-
Για τον κιμα
-
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
-
400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑΣοτάρουμε τον κιμά σε μία κατσαρόλα και μόλις δεν βλέπουμε ροζ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Ετοιμαζουμε τον πουρεΡίχνουμε το φυσικό πουρέ πατάτας Μπάρμπα Στάθης σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο, το γάλα, 60 γρ. κεφαλογραβιέρα, πιπέρι και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο πουρές. |
5
έγινε
|
Ετοιμαζουμε τα κολοκυθακιαΣε βραστό νερό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε παγωμένο νερό. |
6
έγινε
|
Τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι, αφαιρούμε την ψίχα τους και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. |
7
έγινε
|
Τα γεμίζουμε με τον κιμά. |
8
έγινε
|
Τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. |
9
έγινε
|
Στρώνουμε τον πουρέ πατάτας και ρίχνουμε το υπόλοιπο λίγο τυρί από επάνω. |
10
έγινε
|
Βάζουμε στο ταψί 1 κούπα νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά. |