Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο φιογκάκι Melissa
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
3 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα
-
4 κ.σ. δυόσμο
-
2 κ.σ. βασιλικό
-
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
-
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Καπακώνουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Βράζουμε τα φιογκάκια 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο τα βράσαμε. |
7
έγινε
|
Τα ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το νερό που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε μέχρι να ρουφήξουν το νερό. |