Τι χρειαζόμαστε
-
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
170 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
230 γρ. καστανή ζάχαρη μαλακή
-
100 γρ. ζάχαρη λευκή
-
1 αυγό
-
1 κρόκο αυγού
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
200 γρ. κουβερτούρα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. |
2
έγινε
|
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. |
5
έγινε
|
Κόβουμε με ένα μαχαίρι την κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια (ή μέτρια. Όπως προτιμάτε). |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε την κουβερτούρα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. |
7
έγινε
|
Απλώνουμε κουτάλες του μείγματος σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. |
8
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 12 λεπτά. |