Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
-
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
-
1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
-
2 στικ κανέλας
-
2 φύλλα δάφνης
-
4 κόκκους μπαχάρι
-
6-7 κόκκους πιπέρι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λίγη πάστα κόκκινου κάρυ (προαιρετικά)
-
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
-
400 γρ. ρύζι basmati
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μαυροδάφνη και τον πελτέ ντομάτας. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά για το στιφάδο (μαζί με τη μαυροδάφνη) και τα ανακατεύουμε. |
3
έγινε
|
Μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. |
4
έγινε
|
Αν θέλουμε, λίγο πριν να είναι έτοιμο, ρίχνουμε την πάστα του κόκκινου κάρυ (αναλόγως πόσο καυτερό το θέλουμε. Προσοχή! Η πάστα αυτή είναι πολύ spicy). |
5
έγινε
|
Μαγειρεύουμε το basmati και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια στιφάδο. |