Τι χρειαζόμαστε
-
12 κολοκυθάκια
-
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
-
1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
-
2 καρότα τριμμένα
-
3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
-
1 1/2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
-
1 κ.σ. άνηθο
-
4 1/2 κούπες νερό
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Πλένουμε τα κολοκυθάκια. |
2
έγινε
|
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το καρότο και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που έχουμε πολτοποιήσει, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το ρύζι, τον κιμά, 3 κούπες νερό και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. |
6
έγινε
|
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. |
7
έγινε
|
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα. |
8
έγινε
|
Ρίχνουμε 1 ½ κούπα νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά. |
9
έγινε
|
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το περιχύνουμε επάνω από τα κολοκυθάκια. |