Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
-
1/4 κούπας πουρέ μπρόκολου
-
1/4 κούπας πουρέ κόκκινης πιπεριάς
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι
-
1 αυγό
-
50 ml. ελαιόλαδο
-
4 γεμάτες κ.σ. νιφάδες βρώμης
-
1 κ.γλ. ξύδι
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
-
ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
-
τυρί της αρεσκείας σας
-
μαρούλι
-
κρεμμύδι
-
ντομάτα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε (ή μαγειρεύουμε στον ατμό) το μπρόκολο και την κόκκινη πιπεριά. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το τυρί) και ανακατεύουμε καλά. |
3
έγινε
|
Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια. |
4
έγινε
|
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. |
5
έγινε
|
Τα σερβίρουμε ανάμεσα σε στρογγυλό ψωμάκι που θα ζεστάνουμε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι με τυρί, κέτσαπ, ροδέλες ντομάτας, κρεμμύδι και μαρούλι. |