Τι χρειαζόμαστε
-
10 τορτίγιες
-
1 αυγόμεγάλο
-
140 γρ. φέτα
-
80 γρ. τυρί κρέμα
-
2 κ.σ. άνηθο
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Αγαπάω τόσο πολύ τις πίτες, που δε μπορώ να σας το εξηγήσω. Ειδικά αυτές που είναι με χειροποίητο ανοιγμένο φύλλο.. Δεν έχω καλύτερο. Το ίδιο και τα παιδιά μου (νομίζω όπως και τα περισσότερα παιδιά).
Η αλήθεια είναι όμως, ότι δε μπορώ να ανοίγω φύλλο κάθε φορά που θέλουμε πίτες και προτιμώ να τρώμε σπιτικές από αυτές που αγοράζουμε απ' έξω. Με αυτή τη σκέψη λοιπόν, έγινε η συνταγή που διαβάζετε. Και το πείραμα πέτυχε, διότι αυτά τα τυροπιτάκια με πίτες τορτίγιας, όχι μόνο είναι πανεύκολα, όχι μόνο είναι πανγρήγορα, είναι και ένα όνειρο διότι δεν έχουν καθόλου λάδι (που μερικές φορές νιώθουμε πιο "βαρύ" στις πίτες).
Οπότε, από εδώ και στο εξής, όταν θέλετε γρήγορη τυρόπιτα, φτιάχνετε αυτά τα ψητά τυροπιτάκια μέσα σε λιγότερη από μισή ώρα και σας αγαπάνε όλοι!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Παίρνουμε 10 τορτίγιες και τις κόβουμε σε λωρίδες, ουσιαστικά αφαιρώντας τις άκρες τους. |
2
έγινε
|
Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, τη φέτα, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. |
3
έγινε
|
Σε κάθε λωρίδα τορτίγιας βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα του τυριού στη μία άκρη. |
4
έγινε
|
Αλοίφουμε με ασπράδι αυγού την υπόλοιπη τορτίγια για να κολλήσει όταν την τυλίξουμε. |
5
έγινε
|
Τυλίγουμε την τορτίγια τριγωνικά από την πλευρά που έχουμε βάλει το τυρί. |
6
έγινε
|
Απλώνουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο. |
7
έγινε
|
Ψήνουμε στους 200°C για 7' στον αέρα και για άλλα 6' στο γκριλ. |