σεφουκλωτή Νάξου με σταρένιο τραχανά

0 0
σεφουκλωτή Νάξου με σταρένιο τραχανά

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

1/2 κούπα τραχανά γλυκό σταρένιο Βλάχα
1.200 γρ. σέσκουλα
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
1 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη των φύλλων
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Η παραδοσιακή σεφουκλωτή από το νησί μου, αλλά με τραχανά αντί για ρύζι. Όνειρο!

  • 65
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 618 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Κόβουμε τις άκρες από τα σέσκουλα και τα πλένουμε καλά.

2
έγινε

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σέσκουλα, τον τραχανά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το μάραθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά, τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

3
έγινε

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί (αυτό που μαγειρεύουμε τα φαγητά μας στο φούρνο) και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

4
έγινε

Απλώνουμε το ένα φύλλο (το ξεκινάμε από τη μέση του ταψιού το μισό και το βγάζουμε έξω από το ταψί το υπόλοιπο). Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα μέχρι να είναι καλυμμένη η βάση του ταψιού μας.

5
έγινε

Απλώνουμε τη μισή ζύμη.

6
έγινε

“Σπάμε” με τα χέρια μας 1-2 φύλλα και τα ρίχνουμε επάνω από τη γέμιση.

7
έγινε

Απλώνουμε και την υπόλοιπη ζύμη.

8
έγινε

“Κλείνουμε” τα 4 φύλλα που έχουμε βάλει στη βάση του ταψιού και τα λαδώνουμε.

9
έγινε

Βάζουμε άλλο ένα από επάνω και τις άκρες του τις βάζουμε μέσα προς τα κάτω.

10
έγινε

Πασπαλίζουμε με λίγο νερό.

11
έγινε

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 περίπου λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας).

themis

προηγούμενη
τυροπιτάκια με πίτες τορτίγιας
επόμενη
πέννες με σπανάκι, μπρόκολο και αρακά
προηγούμενη
τυροπιτάκια με πίτες τορτίγιας
επόμενη
πέννες με σπανάκι, μπρόκολο και αρακά