το γλυκό της μαμάς μας με την κρέμα και το ζελέ
με βαση απο αμυδγαλα και καρυδια

0 0
το γλυκό της μαμάς μας με την κρέμα και το ζελέ

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
4 αυγά
1/2 κούπα αμύγδαλα
1/2 κούπα καρύδια
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. baking powder
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 ml. νερό
330 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 στικ κανέλας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 ml. γάλα
8 κρόκους αυγού
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. κορν φλάουρ
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
3 φακελάκια ζελέ φράουλας

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 5 ώρες
  • Άτομα 10
  • Μεσαίο

Τι χρειαζόμαστε

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Κοινοποίηση
(Visited 86 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και μόλις λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο.

2
έγινε

Το αφήνουμε να κρυώσει και πριν το περιχύσουμε επάνω από τη βάση του γλυκού μας, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα του πορτοκαλιού.

3
έγινε

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ

Χτυπάμε τα ασπράδια από τα 4 αυγά στο μίξερ και μόλις γίνουν μαρέγκα τα βάζουμε στο ψυγείο.

4
έγινε

Θριμματίζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μούλτι τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

5
έγινε

Στον κάδο του μίξερ (ή αν έχουμε μίξερ χειρός, σε ενα βαθύ μπολ) χτυπάμε τους 4 κρόκους από τα αυγά με τη ζάχαρη.

6
έγινε

Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και καρύδια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

7
έγινε

Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το baking powder και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10''.

8
έγινε

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τη μαρέγκα (που έχουμε στο ψυγείο) και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

9
έγινε

Στρώνουμε τη βάση μας σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και την ψήνουμε στους 160ºC για 30 λεπτά.

10
έγινε

Μόλις είναι έτοιμο, περιχύνουμε το ΚΡΥΟ σιρόπι από επάνω.

11
έγινε

(ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ Η ΒΑΣΗ) ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.

12
έγινε

Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ με μίξερ χειρός) χτυπάμε τους 8 κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

13
έγινε

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε.

14
έγινε

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

15
έγινε

Μόλις ανακατευτεί όλο το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα μας στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

16
έγινε

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΕΛΕ

Φτιάχνουμε 3 φακελάκια ζελέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει.

17
έγινε

ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ

Στρώνουμε επάνω από τη βάση την κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 40' μέχρι να κρυώσει.
Θέλουμε να είναι κρύα η κρέμα, ούτως ώστε όταν ρίξουμε επάνω το ζελέ να μην εισχωρήσει μέσα στην κρέμα.

18
έγινε

Ρίχνουμε το ζελέ και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.

themis

προηγούμενη
vegan buritto
επόμενη
κορμός με στέβια
προηγούμενη
vegan buritto
επόμενη
κορμός με στέβια