Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
-
4 αυγά
-
1/2 κούπα αμύγδαλα
-
1/2 κούπα καρύδια
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
-
1 κ.σ. baking powder
-
1 βανίλια
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
300 ml. νερό
-
330 γρ. ζάχαρη
-
1 φλούδα πορτοκαλιού
-
1 στικ κανέλας
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
600 ml. γάλα
-
8 κρόκους αυγού
-
60 γρ. ζάχαρη
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
3 κ.σ. κορν φλάουρ
-
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
-
3 φακελάκια ζελέ φράουλας
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΖεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και μόλις λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο. |
2
έγινε
|
Το αφήνουμε να κρυώσει και πριν το περιχύσουμε επάνω από τη βάση του γλυκού μας, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα του πορτοκαλιού. |
3
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗΧτυπάμε τα ασπράδια από τα 4 αυγά στο μίξερ και μόλις γίνουν μαρέγκα τα βάζουμε στο ψυγείο. |
4
έγινε
|
Θριμματίζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μούλτι τα αμύγδαλα και τα καρύδια. |
5
έγινε
|
Στον κάδο του μίξερ (ή αν έχουμε μίξερ χειρός, σε ενα βαθύ μπολ) χτυπάμε τους 4 κρόκους από τα αυγά με τη ζάχαρη. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και καρύδια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. |
7
έγινε
|
Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το baking powder και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10''. |
8
έγινε
|
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τη μαρέγκα (που έχουμε στο ψυγείο) και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. |
9
έγινε
|
Στρώνουμε τη βάση μας σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και την ψήνουμε στους 160ºC για 30 λεπτά. |
10
έγινε
|
Μόλις είναι έτοιμο, περιχύνουμε το ΚΡΥΟ σιρόπι από επάνω. |
11
έγινε
|
(ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ Η ΒΑΣΗ) ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΖεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. |
12
έγινε
|
Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ με μίξερ χειρός) χτυπάμε τους 8 κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια. |
13
έγινε
|
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε. |
14
έγινε
|
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. |
15
έγινε
|
Μόλις ανακατευτεί όλο το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα μας στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. |
16
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΕΛΕΦτιάχνουμε 3 φακελάκια ζελέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει. |
17
έγινε
|
ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣΣτρώνουμε επάνω από τη βάση την κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 40' μέχρι να κρυώσει. |
18
έγινε
|
Ρίχνουμε το ζελέ και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. |