Τι χρειαζόμαστε
-
4 κ.σ. φυτικό έλαιο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κρεμμύδι
-
300 γρ. καρότα
-
300 γρ. φασολάκια φρέσκα
-
300 γρ. κολοκυθάκια
-
300 γρ. λάχανο
-
1 κονσέρβα φύτρες φασολιούπροαιρετικά
-
1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
-
Μία πρέζα αλάτι
-
Μία πρέζα πιπέρι
-
50 μεσαία φύλλα για spring rollsτα βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με υλικά για ασιατική κουζίνα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. |
2
έγινε
|
Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να ροδίσει. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε το καρότο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε τα φασολάκια και το κολοκυθάκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε το λάχανο και τις φύτρες φασολιού και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου. |
7
έγινε
|
Προσθέτουμε τη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. |
8
έγινε
|
Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. |
9
έγινε
|
Τοποθετούμε λίγη γέμιση (αναλόγως πόσο χοντρά θέλουμε να γίνουν) στη μέση του φύλλου και τυλίγουμε. |
10
έγινε
|
Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. |
11
έγινε
|
Αν δεν σκοπεύουμε να τα καταναλώσουμε όλα την ημέρα που θα τα ετοιμάσουμε, τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. |