Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο spaghetti ολικής άλεσης Melissa
-
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
-
200 γρ. σπανάκι
-
30 γρ. δυόσμο (τα φύλλα)
-
70 γρ. φυστίκια Αιγίνης
-
1 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
Χυμό από 1/2 λεμόνι
-
Λίγο αλάτι
-
Φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μούλτι και τα πολτοποιούμε. |
2
έγινε
|
Βράζουμε τα spaghetti 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο τα βράσαμε. |
3
έγινε
|
Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο έξτρα φρέσκο πιπέρι ή/και παρμεζάνα από επάνω πριν τα σερβίρουμε. |