Τι χρειαζόμαστε
-
400 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
-
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
-
500 ml. ζωμό κοτόπουλου
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
1 κούπα γάλα
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα σπαράγγια, το κρεμμύδι, μία κούπα από το ζωμό του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. |
2
έγινε
|
Μόλις μαλακώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και τα πολτοποιούμε. |
3
έγινε
|
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι και σε μέτρια φωτιά τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, τα πολτοποιημένα σπαράγγια, το αλάτι και το πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση (βασικά αναλόγως πόσο πηχτή τη θέλουμε τη σούπα μας, την αφήνουμε να βράσει) και έτοιμη! |