Τι χρειαζόμαστε
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
4 αυγά
-
100 γρ. ζάχαρη
-
200 ml. κρέμα γάλακτος
-
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
1 γεμάτη κ.σ. κακάο
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. |
2
έγινε
|
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη (μέχρι να γίνει σαν μαρέγκα). |
3
έγινε
|
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. |
4
έγινε
|
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά. |
5
έγινε
|
Τα ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη σε 3 δόσεις, ανακατεύουντας από το κέντρο προς τα έξω. |
7
έγινε
|
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 4-6 πυρίμαχες φόρμες (αναλόγως το μέγεθος τους) και τις γεμίζουμε με το μείγμα μας μέχρι τα 2/3 τους. |
8
έγινε
|
Ψήνουμε στους 210ºC για 8 λεπτά. |