Τι χρειαζόμαστε
-
1/2 κούπα πουρέ καρότου
-
1/2 κούπα πουρέ κόκκινης πιπεριάς
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
2 κ.σ. worcestershire sauce
-
1 κούπα ζωμό βοδινού
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
-
8 ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε (ή μαγειρεύουμε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε (μέχρι να μη βλέπουμε ροζ κομμάτια). |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον πελτέ, την Worcestershire sauce, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. |
5
έγινε
|
Ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζουμε με τον κιμά. |