Τι χρειαζόμαστε
-
1/2 κούπα τραχανά γλυκό σταρένιο Βλάχα
-
1.200 γρ. σέσκουλα
-
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
-
1 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
Λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη των φύλλων
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Κόβουμε τις άκρες από τα σέσκουλα και τα πλένουμε καλά. |
2
έγινε
|
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σέσκουλα, τον τραχανά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το μάραθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. |
3
έγινε
|
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί (αυτό που μαγειρεύουμε τα φαγητά μας στο φούρνο) και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. |
4
έγινε
|
Απλώνουμε το ένα φύλλο (το ξεκινάμε από τη μέση του ταψιού το μισό και το βγάζουμε έξω από το ταψί το υπόλοιπο). Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα μέχρι να είναι καλυμμένη η βάση του ταψιού μας. |
5
έγινε
|
Απλώνουμε τη μισή ζύμη. |
6
έγινε
|
“Σπάμε” με τα χέρια μας 1-2 φύλλα και τα ρίχνουμε επάνω από τη γέμιση. |
7
έγινε
|
Απλώνουμε και την υπόλοιπη ζύμη. |
8
έγινε
|
“Κλείνουμε” τα 4 φύλλα που έχουμε βάλει στη βάση του ταψιού και τα λαδώνουμε. |
9
έγινε
|
Βάζουμε άλλο ένα από επάνω και τις άκρες του τις βάζουμε μέσα προς τα κάτω. |
10
έγινε
|
Πασπαλίζουμε με λίγο νερό. |
11
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 περίπου λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας). |