ρύζι με αρακά
και ομελετα

0 0
ρύζι με αρακά

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
2 κούπες ρύζι Basmati
1 κούπα αρακά
3 αυγά
2 κ.γλ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
250 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένα σε κυβάκια
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Από αυτά τα τέλεια φαγητά που φτιάχνεις στο τσακ μπαμ και όλοι είναι happy.

  • 30
  • Άτομα 4
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 593 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Βράζουμε το ρύζι να γίνει sticky.

2
έγινε

Πως φτιαχνουμε το ρυζι sticky:

Βάζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει το ρύζι κατά 2 δάχτυλα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας μία μικρή χαραμάδα κενό (ή ξεσκεπάζοντάς την, αλλά καλύπτοντάς την με μία πετσέτα) και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και βάζουμε ένα πιρούνι μέσα να δούμε αν έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Αν δεν έχει, την ξανατοποθετούμε μέχρι να μην υπάρχει καθόλου νερό στην κατσαρόλα.
Αν το νερό απορροφηθεί και δούμε ότι το ρύζι μας είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και το αφήνουμε να βράσει άλλο λίγο.
Θα καταλάβουμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο αν έχει αρχίσει να «κολλάει» στη βάση της κατσαρόλας.

3
έγινε

Βράζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε στην άκρη.

4
έγινε

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.

5
έγινε

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη σόγια και τα κάνουμε ομελέτα.
Την κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και την αφήνουμε στην άκρη.

6
έγινε

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τον αρακά και το ζαμπόν.

7
έγινε

Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και την κομμένη ομελέτα.

8
έγινε

Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά και σερβίρουμε.

themis

προηγούμενη
κροκέτες μπακαλιάρου
επόμενη
κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι
προηγούμενη
κροκέτες μπακαλιάρου
επόμενη
κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι