Τι χρειαζόμαστε
-
120 γρ. παντζάρια Μπάρμπα Στάθης
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
130 ml. γάλα
-
1 αυγό χτυπημένο
-
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.σ. baking powder
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
2 κ.σ. ζάχαρη
Τι κάνουμε
|
1
έγινε
|
Βράζουμε τα παντζάρια για 6' και τα σουρώνουμε. |
|
2
έγινε
|
Τα βάζουμε μαζί με το γάλα σε ένα μούλτι και τα πολτοποιούμε. |
|
3
έγινε
|
Τα βάζουμε σε ένα μπολ. |
|
4
έγινε
|
Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, baking powder, αλάτι, ζάχαρη) σε ένα άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε. |
|
5
έγινε
|
Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με το παντζάρι και ανακατεύουμε καλά. |
|
6
έγινε
|
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. |
|
7
έγινε
|
Προσθέτουμε μιάμιση κ.σ. από το μείγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. |
|
8
έγινε
|
Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. |
|
9
έγινε
|
Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας! |




