Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
-
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο
-
1 αυγό
-
3/4 κούπας φρυγανιά, τριμμένη
-
1 μεγάλο κολοκυθάκι, τριμμένο
-
Λίγη σκόνη σκόρδου
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
400 γρ. ντοματίνια, πολτοποιημένα
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
Λίγη ζάχαρη
-
2-3 κούπες νερό
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑΑνακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα πλάθουμε. |
2
έγινε
|
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 200ºC για 35-40 λεπτά. |
3
έγινε
|
Αν δεν τα θέλουμε κοκκινιστά, η συνταγή μας τελειώνει εδώ. |
4
έγινε
|
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑΣοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στο μισό. |
6
έγινε
|
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑΡίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. |
7
έγινε
|
Τα σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή σαλάτα. |