Τι χρειαζόμαστε
- 
                                          1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης (ή άσπρο) Melissa
- 
                                          60 γρ. βούτυρο
- 
                                          60 γρ. αλεύρι
- 
                                          600 ml. γάλα
- 
                                          3/4 κούπας γάλα
- 
                                          200 γρ. σπανάκι
- 
                                          1/2 κούπα μαϊντανό
- 
                                          1 σκελίδα σκόρδο
- 
                                          200 γρ. cheddar τριμμένο
- 
                                          200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Τι κάνουμε
| 1 έγινε | Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. | 
| 2 έγινε | Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. | 
| 3 έγινε | Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ (δε θέλουμε να είναι πολύ πηχτή). | 
| 4 έγινε | Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (ή μούλτι) ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τα 3/4 κούπας γάλα και τα πολτοποιούμε. | 
| 5 έγινε | Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. | 
| 6 έγινε | Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε βράσει, τα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. | 
| 7 έγινε | Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί από επάνω και τα ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να λιώσει το τυρί. | 

 
      

 
                 
                



