παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας
και μπεσαμελ με καλαμποκαλευρο

0 0
παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Ρυθμίστε τις Μερίδες:
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο Melissa
1 12/ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Για τον κιμα γαλοπουλας
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματίνια
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
5 κόκκους μπαχάρια
2 κούπες νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη μπεσαμελ
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (βιολογικό κατά προτίμηση)
1 1/2 lt. γάλα
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 1'15
  • Άτομα 8
  • Μεσαίο

Τι χρειαζόμαστε

  • Για τον κιμα γαλοπουλας

  • Για τη μπεσαμελ

Κοινοποίηση
(Visited 270 times, 2 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Ετοιμαζουμε τον κιμα γαλοπουλας

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τον κιμά της γαλοπούλας με 1 1/2 κούπα νερό και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μην είναι ροζ.

2
έγινε

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να τραβήξει όλα του τα υγρά.
Δεν ξεχνάμε να βγάλουμε τα μπαχάρια μόλις είναι έτοιμος.

3
έγινε

Ετοιμαζουμε τη μπεσαμελ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο.

4
έγινε

Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο (προσέχουμε να ανακατεύουμε και στις “γωνίες” της κατσαρόλας, γιατί καίγονται).

5
έγινε

Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

6
έγινε

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με στο σύρμα.

7
έγινε

Συνθετουμε το παστιτσιο

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε.

8
έγινε

Στρώνουμε από επάνω τον κιμά.

9
έγινε

Απλώνουμε τη μπεσαμέλ.

10
έγινε

Πασπαλίσουμε με τριμμένη φρυγανιά.

11
έγινε

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 40 λεπτά (τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο).

themis

προηγούμενη
μοσχαρίσιο σνίτσελ παναρισμένο σε βρώμη και ρυζογκοφρέτες
επόμενη
τορτίγια με τυρί του τοστ, κοτόπουλο και dressing γιαουρτιού
προηγούμενη
μοσχαρίσιο σνίτσελ παναρισμένο σε βρώμη και ρυζογκοφρέτες
επόμενη
τορτίγια με τυρί του τοστ, κοτόπουλο και dressing γιαουρτιού