Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο Melissa
-
1 12/ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
-
Για τον κιμα γαλοπουλας
-
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
-
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματίνια
-
1/4 κούπας ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, τριμμένο
-
1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
-
5 κόκκους μπαχάρια
-
2 κούπες νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για τη μπεσαμελ
-
150 γρ. βούτυρο
-
150 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (βιολογικό κατά προτίμηση)
-
1 1/2 lt. γάλα
-
1 αυγό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λίγο μοσχοκάρυδο
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ετοιμαζουμε τον κιμα γαλοπουλαςΒάζουμε σε μία κατσαρόλα τον κιμά της γαλοπούλας με 1 1/2 κούπα νερό και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μην είναι ροζ. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να τραβήξει όλα του τα υγρά. |
3
έγινε
|
Ετοιμαζουμε τη μπεσαμελΒάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο (προσέχουμε να ανακατεύουμε και στις “γωνίες” της κατσαρόλας, γιατί καίγονται). |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. |
6
έγινε
|
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με στο σύρμα. |
7
έγινε
|
Συνθετουμε το παστιτσιοΒράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε. |
8
έγινε
|
Στρώνουμε από επάνω τον κιμά. |
9
έγινε
|
Απλώνουμε τη μπεσαμέλ. |
10
έγινε
|
Πασπαλίσουμε με τριμμένη φρυγανιά. |
11
έγινε
|
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 40 λεπτά (τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο). |