Τι χρειαζόμαστε
-
10 μανιτάρια (ποικιλία από king oyster, πλευρώτους, portobello, αγαρικα, βασιλομανίταρα, σιτάκε, σιμέτζι). Δεν τα βάζουμε όλα. Επιλέγουμε 3 ή 4.
-
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-
1 μαρούλι
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
1 αυγό
-
Χυμό από ένα λεμόνι
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο. |
2
έγινε
|
Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. |
3
έγινε
|
Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. |
4
έγινε
|
Σε μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάμε την κατσαρόλα). |