Τι χρειαζόμαστε
-
Για το κουρκουτι
-
1 κουτάκι μπίρα
-
1 πρέζα αλάτι
-
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.σ. baking powder
-
Για τις κροκέτες
-
500 γρ. ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
-
100 γρ. κουνουπίδι
-
αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Για το κουρκούτιΡίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μπίρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλάτι, το αλεύρι, το baking powder ανακατεύουμε συνεχώς. |
2
έγινε
|
Για τις κροκέτεςΒράζουμε για 5 λεπτά το κουνουπίδι και το χοντροκόβουμε στον τρίφτη ή στο muti. |
3
έγινε
|
Μαδάμε τον μπακαλιάρο με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε στο κουρκούτι το μπακαλιάρο και το κουνουπίδι. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και αφού ζεσταθεί πολύ, παίρνουμε μία κουταλιά από το μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. |
6
έγινε
|
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι κροκέτες. |
7
έγινε
|
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε. |