Τι χρειαζόμαστε
-
Για τα κεφτεδακια
-
1 κιλό βόειο κρέας AB fresh to go (κιμάς)
-
80 γρ. μανιτάρια λευκά
-
2 σύκα αποξηραμένα
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 αυγό
-
1 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
-
2 κ.σ. ξύδι
-
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
-
2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
-
3 κ.σ. μαϊντανό
-
Λίγη ρίγανη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
-
Για τη σαλατα
-
2 αγγούρια
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
2 κ.σ. άνηθο
-
1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
-
3 κ.σ. γιαούρτι
-
2 κ.σ. μαγιονέζα
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Ξέρετε τι μου θυμίζουν τα κεφτεδάκια; Την γιαγιά μου την Αναστασία και το ταπεράκι που έφτιαχνε για το ταξίδι μας προς την Νάξο. Και της λέγαμε με τις ξαδέλφες μου να μη μας τα φτιάχνει, γιατί ντρεπόμασταν να ανοίγουμε ταπεράκια μέσα στο πλοίο. Εκείνη όμως πάντα τα ετοίμαζε (μαζί και με άλλα εδέσματα) και όταν έφτανε η ώρα που γουργούριζε το στομάχι μας τα τιμούσαμε δεόντως, χωρίς καμία έγνοια για το τι θα έλεγαν οι διπλανοί μας (άσε που νομίζω ότι τα λιγουρευόντουσαν και αυτοί!)
Τα κεφτεδάκια είναι ομολογουμένως ένα φαγητό που αγαπάνε όλα τα παιδιά. Και ακριβώς επειδή είναι ένα φαγητό που γίνεται με κιμά, έχουμε τη δυνατότητα να "κρύψουμε" μέσα ό,τι λαχανικό τραβάει η όρεξή μας. Και αυτά τα φαγητά τα αγαπάμε περισσότερο απ' όλα εμείς οι μαμάδες ;). Σε αυτά τα κεφτεδάκια λοιπόν, έχω κρύψει ένα λαχανικό το οποίο είναι τρομερά θρεπτικό και ομολογουμένως δεν είναι από τα αγαπημένα των παιδιών (εγώ το λατρεύω φυσικά): μανιτάρια.
Χρησιμοποιούμε πάντα τα καλύτερα υλικά για τα παιδιά μας (και για εμάς φυσικά), τα οποία προμηθευόμαστε από την ΑΒ Βασιλόπουλος και για την συγκεκριμένη συνταγή τα βρίσκουμε και τα παραγγέλνουμε όλα με ένα μόνο κλικ εδώ:
Και υπάρχει και ακόμα καλύτερο από αυτό. Επειδή πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά και να θέτουμε τις σωστές βάσεις για την ανάπτυξή τους, αλλά και για τις διατροφικές τους συνήθειες, αυτά τα κεφτεδάκια δεν τα τηγανίζουμε. Οh yeah! Τα ψήνουμε στο φούρνο και όχι μόνο γλιτώνουμε όλα τα αρνητικά του τηγανίσματος, αλλά έχουμε φτιάξει και τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια ever! Τα οποία θα τα συνοδέψετε με μία φοβερά δροσιστική σαλάτα αγγουριού και θα έχετε ένα τέλειο καλοκαιρινό και υγιεινότατο γεύμα!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Για τα κεφτεδακιαΒάζουμε σε μία λεκάνη το ψωμί να μουλιάσει. |
2
έγινε
|
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μανιτάρια, τα σύκα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 25-35’ (τα γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από τη μία μεριά). |
5
έγινε
|
Για τη σαλαταΚόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. |
6
έγινε
|
Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. |
7
έγινε
|
Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα ζεστά κεφτεδάκια! |