Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 χούφτα ψωμί, το οποίο έχουμε μουλιάσει σε νερό
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. μαϊντανό
-
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
-
1 κ.γλ. ξύδι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-
400 γρ. ντομάτες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
2-3 κούπες νερό
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε. |
2
έγινε
|
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. |
5
έγινε
|
Τα γυρίζουμε ανά διαστήματα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. |