Τι χρειαζόμαστε
-
1 κουνουπίδι
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
50 γρ. βούτυρο
-
600 ml. γάλα
-
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, το πλένουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. |
2
έγινε
|
Το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. |
3
έγινε
|
Απλώνουμε τα μπουκετάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180ºC για 20 λεπτά. |
4
έγινε
|
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και φτιάχνουμε μία αραιή μπεσαμέλ. |
7
έγινε
|
Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα πυρέξ. |
8
έγινε
|
Ρίχνουμε επάνω τη μπεσαμέλ. |
9
έγινε
|
Απλώνουμε το τσένταρ. |
10
έγινε
|
Ψήνουμε στουσ 220 ºC στον αέρα για 40 λεπτά περίπου (τα πρώτα 25 λεπτά καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο). |