Τι χρειαζόμαστε
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1 φλ. του καφέ ΑΒ ρύζι καρολίνα
-
1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/3 κούπας μαϊντανό
-
4 κ.σ. ελαιόλαδογια τη ζύμη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
-
1 αυγό
-
1 στυμμένο λεμόνι
-
1 φλ. καφέ ελαιόλαδογια το ζουμί
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το λάχανο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. |
2
έγινε
|
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό, το λάδι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. |
4
έγινε
|
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά περίπου. |
5
έγινε
|
Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα βαθύ μπολ το αυγό και προσθέτουμε το λεμόνι. |
6
έγινε
|
Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από τα γιουβαρλάκια μέσα στο αυγολέμονο. |
7
έγινε
|
Μόλις το ανακατέψουμε όλο, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για ένα λεπτό, αφού το έχουμε κατεβάσει από φωτιά. |