Τι χρειαζόμαστε
-
Για τα κεφτεδακια φαβας
-
200 γρ. φάβα
-
2 αυγά
-
1 κρεμμύδι
-
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
-
1 κ.σ. μαϊντανό
-
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
-
100 γρ. γραβιέρα
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
Για τη σαλατα
-
1/3 κούπας κουκουνάρι
-
1 σαλάτα καπροτσιόζα ΑΒ Βασιλόπουλος
-
1/2 αβοκάντο
-
1/2 ρόδι
-
100 γρ. φέτα
-
Για το dressing
-
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 κ.γλ. μηλόξυδο
-
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. |
2
έγινε
|
Βράζουμε τη φάβα σε μέτρια φωτιά (ξαφρίζοντάς την όταν χρειάζεται) και την αφήνουμε να γίνει λίγο χλιαρή. |
3
έγινε
|
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα, τα αβγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαιντανό, τη φρυγανιά, τη γραβιέρα, το λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. |
5
έγινε
|
ΓΙΑ ΤΟ DRESSINGΧτυπάμε όλα τα υλικά στο multi. |
6
έγινε
|
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑΣε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι (το βάζουμε στο τηγανάκι χωρίς λάδι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα). |
7
έγινε
|
Κόβουμε το αβοκάντο και τη φέτα σε τετραγωνάκια. |
8
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας. |
9
έγινε
|
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. |
10
έγινε
|
Περιχύνουμε το dressing και σερβίρουμε. |