Τι χρειαζόμαστε
-
3 αυγά
-
2 μπανάνες ώριμες
-
1/4 κ.γλ. κανέλα
-
4 φέτες ψωμί του τοστ (ή ψωμί χωρίς γλουτένη)
-
Για τηγάνισμα βούτυρο
Πόσες φορές ξυπνάνε τα παιδιά, είτε είναι καθημερινή, είτε είναι Σαββατοκύριακο και θέλουν ένα «διαφορετικό» πρωινό; Τα δικά μου σχεδόν καθημερινά. Και ψάχνεις εσύ η δόλια τι στο καλό να τους φτιάξεις. Είναι λοιπόν κάποιες συνταγές, οι οποίες είναι τόσο απλές, με υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι, που ούτε καν περνάνε από το μυαλό σου.
Ε, ιδού μία από αυτές. Η συνταγή δεν είναι μόνο είναι πανεύκολη, αλλά είναι και τόσο γευστικό το αποτέλεσμα που θα φτιάξεις ένα για το παιδί και δύο για εσένα (για να μη σου πω και τρία και τέσσερα). Και τι χρειάζεται μόνο; Ψωμί του τοστ (που μη μου πεις ότι δεν έχεις!), αυγουλάκι και μπανάνα. Α! Και κανέλα, για ένα φοβερό άρωμα.
French toast λοιπόν για ένα «γαλλικό» πρωινό, το οποίο και υγιεινό είναι (ειδικά αν χρησιμοποιήσεις ψωμί ολικής άλεσης), και σε κάνει να νιώθες μία γαλλίδα σεφ μέσα στην κουζίνα σου.
Bon appetit!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. |
2
έγινε
|
Χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε τις μπανάνες και την κανέλα και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Βουτάμε το ψωμί μέσα στο μείγμα και το γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές (όχι πάνω από 30'' για να μη μουλιάσει πολύ). |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο (ή το λάδι), το απλώνουμε με ένα πινέλο και σε μέτρια (προς δυνατή) φωτιά ψήνουμε το ψωμί μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές. |