Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
-
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 κούπες γάλα
-
3 αυγά
-
50 γρ. ζάχαρη
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
-
330 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
-
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
-
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
-
1 κεσεδάκι φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣΣε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τις κρέπες. |
2
έγινε
|
Σε αντικολλητικό τηγανάκι, που έχουμε λαδώσει ή βουτυρώσει ελάχιστα, ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα (αναλόγως πόσο λεπτές ή χοντρές τις θέλουμε). |
3
έγινε
|
Το απλώνουμε καλά και μόλις η κρέπα ροδίσει από τη μία μεριά, τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη. |
4
έγινε
|
Επαναλαμβάνουμε το προηγούμενο στάδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. |
5
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΗ ΣΑΝΤΙΓΥΒάζουμε την παγωμένη κρέμα και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε (αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά την αυξάνουμε). Η σαντιγύ είναι έτοιμη όταν το μείγμα μας είναι γυαλιστερό και εμφανίζονται απαλές κορυφές που στέκονται. Αν τη χτυπήσουμε παραπάνω, η σαντιγύ θα κόψει. |
6
έγινε
|
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟ CAKEΤοποθετούμε μία κρέπα σε ένα πιάτο. |
7
έγινε
|
Απλώνουμε επάνω σαντιγύ και φράουλες. |
8
έγινε
|
Επαναλαμβάνουμε τα προηγούμενα βήματα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. |