Τι χρειαζόμαστε
-
400 γρ. χυλοπίτες
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
400 γρ. ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματίνια
-
3 κ.σ. κλασικό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
-
80 γρ. πρόβεια γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
Όσο αγαπάω τα παραδοσιακά φαγητά, άλλο τόσο αγαπάω να τα "πειράζω" λίγο. Άλλωστε, αν δεν πειραματιστείς στην κουζίνα με όλα αυτά τα υλικά που διαθέτεις, πού θα πειραματιστείς;
Έτσι προέκυψε αυτή η συνταγή. Ένα Σάββατο που ήμουνα στο σπίτι και μαγείρευα, καθόταν η Μαρία δίπλα μου και έτρωγε γιαούρτι. Μόλις λοιπόν ήταν σχεδόν έτοιμες οι χυλοπίτες μας, μου λέει: "Μαμά, βάζουμε μέσα λίγο γιαούρτι να δούμε πώς θα βγει;". "Και δε βάζουμε;", σκέφτηκα.
Η έμπνευση της Μαρίας πρόσθεσε μία ακόμα παραλλαγή του αγαπημένου μας κιμά στο μενού του σπιτιού μας, την οποία τιμάμε συχνά.
Και επειδή ο Νικόλας δε μπορεί να φάει ζυμαρικά χωρίς τυρί, θέλουμε και εκεί την ποικιλία μας. Και με αυτές τις παραδοσιακές χυλοπίτες, αγαπάμε την πρόβεια γραβιέρα της ΔΩΔΩΝΗ.
Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ρίχνουμε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος τον κιμά με το λάδι και τον σοτάρουμε. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 1/2 κούπα νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν. |
5
έγινε
|
Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμες, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα. |