Τι χρειαζόμαστε
-
400 γρ. ρεβίθια
-
130 γρ. μέλι
-
100 γρ. φυστικοβούτυρο
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
1/4 κ.γλ. baking powder
-
1/4 κ.γλ. αλάτι
-
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Τι κάνουμε
|
1
έγινε
|
Βράζουμε τα ρεβίθια για 1 ώρα περίπου. |
|
2
έγινε
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
|
3
έγινε
|
Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
|
4
έγινε
|
Ρίχνουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή σε μούλτι) σιγά σιγά όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και τα πολτοποιούμε. |
|
5
έγινε
|
Προσθέτουμε μέσα τα 80 γρ. σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. |
|
6
έγινε
|
Απλώνουμε τη ζύμη μας στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 20γρ. σταγόνων σοκολάτας. |
|
7
έγινε
|
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας). |
|
8
έγινε
|
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε και το σερβίρουμε. |








