Τι χρειαζόμαστε
-
1 1/2 κιλό πατάτες
-
450 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη Alpro
-
1 κ.σ. βούτυρο φυρικό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Μοσχοκάρυδο
-
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ
-
250 γρ. σπανάκι
-
Λίγο ελαιόλαδο
Ο πουρές είναι ένα φαγητό το οποίο συνοδεύει σχεδόν τα πάντα. Για να σας είμαι ειλικρινής, εμένα μου αρέσει περισσότερο από τις τηγανιτές πατάτες.
Αυτή η συνταγή είναι για όλους εσάς που μπορεί να νηστεύετε την περίοδο πριν το Πάσχα ή για τους vegan φίλους μου, οι οποίοι θέλουν να φάνε αυτό το απόλυτο comfort food, αλλά δε θέλουν να το μαγειρέψουν με τίποτα ζωικό μέσα. Γι'αυτό και τον έφτιαξα με ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη Alpro, το οποίο έχει μία λεπτή γεύση και μία κρεμώδη υφή, και το οποίο κάνει αυτόν τον vegan πουρέ ένα όνειρο.
Και επειδή εμένα, όπως σας είπα, μου αρέσουν πολύ οι πουρέδες, σας έχω -εκτός από τον κλασικό- και έναν πολύ θρεπτικό πουρέ σπανακιού. Και αν θέλετε, όπως ακριβώς φτιάχνετε τον πουρέ σπανακιού, μπορείτε να φτιάξετε και πουρέ καρότου. Τρεις συνταγές σε μία δηλαδή. Τέλειο;
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε τις πατάτες (με τη φλούδα). |
2
έγινε
|
Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. |
3
έγινε
|
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη Alpro, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και τις λιώνουμε με ένα ραβδομπλέντερ. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε και αυτό με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως ο πουρές μας. |
5
έγινε
|
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥΣοτάρουμε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε το σπανάκι μέσα στον πουρέ πατάτας που έχουμε ετοιμάσει και τον ανακατεύουμε με το ραβρομπλέντερ. |