Τι χρειαζόμαστε
-
Φέτα ΔΩΔΩΝΗ
-
4 πίτες για σουβλάκι
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Λίγη ρίγανη
-
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
-
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι, τριμμένο
-
1 αυγό
-
Ψύχα από 1/3 φρατζόλας, μουλιασμένη σε νερό και στιμμένη
-
2 κ.σ. δυόσμο
-
1 κ.σ. μαϊντανό
-
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
2 κ.σ. ξύδι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λίγη ζάχαρη
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑΣε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. |
2
έγινε
|
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑΒάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι, το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι. |
3
έγινε
|
Τα ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και από τις δύο μεριές. |
4
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑΒάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει εντελώς η σάλτσα μας. |
5
έγινε
|
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣΑλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. |
6
έγινε
|
Τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις ψήνουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν λίγο (όχι πολύ, για να μπορούμε να τυλίξουμε το σουβλάκι μας). |
7
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑΒάζουμε σε ένα πιάτο την πίτα, απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε τριμμένη φέτα (όση τραβάει η όρεξη σας). |