Τι χρειαζόμαστε
-
400 γρ. ζυμαρικά (όποια μας αρέσουν)
-
1 πακέτο φιλέτο στήθος Ελαιοπουλάκι
-
1/2 κούπα γάλα
-
1 κ.σ. τυρί κρέμα
-
200 γρ. κατίκι ή τσαλαφούτι
-
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ελιές κομμένες
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
1 1/2 κ.γλ. θυμάρι ξηρό
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
Χυμό από 1/2 λεμόνι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε τα ζυμαρικά. |
2
έγινε
|
Παίρνουμε το Ελαιοπουλάκι, του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1/2 κ.γλ. θυμάρι και το βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο. |
3
έγινε
|
Κατεβάζουμε τη φωτιά λίγο και το αφήνουμε για 6-8 λεπτά να ψηθεί και από τις 2 μεριές, αφού έχουμε καπακώσει το τηγάνι. Λίγο πριν να είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. |
4
έγινε
|
Το βγάζουμε από το τηγάνι και το κόβουμε σε λωρίδες λεπτές. |
5
έγινε
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο μία σκελίδα σκόρδο και 1 κ.γλ. θυμάρι. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε το γάλα, και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. |
7
έγινε
|
Προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο, τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, τις ελιές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. |
8
έγινε
|
Η σαλάτα αυτή σερβίρεται ζεστή ή κρύα. |